viernes, 6 de abril de 2012

Votem en contra!



Votem en contra. Aquesta es la frase amb la que el govern de Calafell (CiU-PP) ha finalitzat el torn d'intervencions d'un dels temes més importants de l'ordre del dia del ple ordinari celebrat ahir dijous. Es tracta d'una moció de rebuig a la nova Reforma Laboral, presentada pel PSC.

Una reforma laboral elaborada pel govern de Mariano Rajoy i que farà estralls a la nostra societat. És la reforma laboral més destructiva de la història del nostre país. Una reforma laboral que dona més a aquells que més tenen i menys ho necessiten. Una reforma laboral que retalla drets i condicions laborals. Una reforma laboral que aporta poder a les empreses per disminuir salaris de forma unilatreral i saltar-se els convenis col·lectius. Una reforma laboral que polaritzarà el nostre país creant ciutadans de primera i ciutadans de segona i fomentant les desigualtats socials. En definitiva, una reforma laboral injusta que posa en situació de debilitat la classe treballadora.

Una reforma laboral que va de la mà d'uns Pressupostos Generals de l'Estat (2012) que sitúen com a principal objectiu del govern controlar el dèficit fiscal en comptes de fer inversions per crear llocs de treball. Uns pressupostos que no agraden i castiguen Catalunya perquè no aporten un deute ja reconegut. Uns pressupostos antisocials que preveuen amnistia per aquells que cometen frau fiscal i que són un agravi comparatiu per als bons contribuients.

Davant la situació que viu el nostre país amb xifres d'atur que ronden el 30% de la població general i del 5o% de la població jove, el govern de l'Estat intensifica el camí cap a la fractura social amb pressupostos regressius, amb retallades improductives i amb una reforma laboral destructiva.

Però bé, sembla ser que als ciutadans de Calafell no ens afecta aquest panorama. Per què? Doncs perquè així ho ha decidit el goven del senyor Olivella.

Davant la presentació de la moció de protesta a la nova reforma laboral, les portaveus del PP i de CiU a Calafell rebutgen debatre el contingut de la moció al·legant que es tracta d'una temàtica que no ens pertoca. I escric literalement la resposta de la senyora Elvira com a portaveu del PP i en aquell moment també alcaldessa en funcions per l'absència de l'alcalde:

"A Calafell tenim prous i greus problemes com per estar debatint coses que no ens pertoquen"

També anoto una frase de la portaveu de CiU, senyora Suárez, davant la discussió de la moció:

"Les intencions es demostren amb les accions"

Precisament això no és el que ha demostrat el seu partit quan van disenyar els pressupostos locals d'enguany on les retallades afecten directament a les partides socials que suposen un ajut per a aquells que més ho necessiten. Tampoc ho ha demostrat l'executiu convergent de la Generalitat al llarg del 15 mesos d'acció ni amb els pressupostos 2012 per Catalunya.

Em sembla lamentable que el govern de Calafell "escurra el bulto" davant d'una moció que han tractat i debatut la majoria d'ajuntament del nostre país com a acte de responsabilitat davant la situació greu i difícil que viu el nostre país. En comptes d'això es dediquen, durant 20 minuts, a debatre si cal o no tractar aquesta moció en el si d'un ple municipal. Entenc aquesta postura com un acte d'irresponsabilitat i una feblesa que demostra una manca d'arguments de pes per debatre la moció.

En canvi, hem de felicitar i agrair al grup municipal d'UAM pel seu suport a la moció, tot demostrant sensiblitat cap als greus problemes que avui viu el nostre país. Tal i com va dir el portaveu d'UAM, Josep Parera:

"les mocions s'han de debatre, posar atenció i tenir em compte"

I com a acte de deferència, finalitzo aquest escrit amb la frase amb la que la portaveu del Partit Popular va tancar la seva intervenció a la moció:

"El temps demostrarà si tot això que estem parlant ha fet falta o no".

Que així sigui.

5 comentarios:

  1. Yolanda, también han votado contra la propuesta de toda la oposición, asociaciones de vecinos y ciudadanos de crear un consejo de seguridad ciudadana.
    Sí, las intenciones se demuestran con los hechos.
    Olga Elvira no puede hablar mucho sobre reformas laborales y trabajo, creo que no hace falta explicar porqué, sólo hay que ver el criterio de elección de su lista electoral. Amigos y amantes.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Yolanda, l'equip de govern ha oblidat que la reforma laboral també afecta als nostres ciutadans. Quantes persones a l'atur tenim actualment al municipi i quantes més patiran els efectes de la reforma? Com poden dir que no és un problema que ens afecti? Com es deuen sentir aquest ciutadans sense feina i amb una situació precària quan s'assabentin que el seu govern municipal no els considera un problema seu?
      L’alcalde textualment ha dit: “votem que no AMB EL CAP BEN ALT”
      En quant al PP, el temps dirà que parlar dels temes que afecten als ciutadans, mai serà temps perdut, ben al contrari, sempre serà insuficient.
      Lapsus, manca de sensibilitat o... no forma part del dia a dia?

      Salutacions

      Eliminar
  2. Efectivamente Pere, han votado en contra de dos mociones que significan una legítima defensa de los derechos fundamentales de las personas: derecho a tener un trabajo digno y derecho a la seguridad. Entiendo que una vez ocuparon el trono de gobierno olvidaron qué significa atender al ciudadano. Lo demuestran cada día algunos de ellos con ciertas ínfulas que no les van a conducir a ninguna parte. Pero bien, ellos gobiernan y ellos deciden. Más tarde decidirán otros, los ciudadanos.

    Tere, nuestro alcalde dice que todo lo hace con EL CAP BEN ALT. Me parece correcto, así debería ser. Aunque lo que no tiene en cuenta es que hay que escuchar más que hablar y tener en cuenta lo que desde el otro lado se les dice. Ellos no lo tienen en cuenta y "tiren pel dret". Bien, la escucha insuficiente y la inoperancia al final se acaban pagando. Y si no cambian el rumbo, ese será su día a día.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. así lo hicisteis vosotros ¡Qué fácil desde fuera!!!!
      No puedo entender que os atrevais a criticar

      Eliminar
  3. Cuando uno critica un hecho o una situación, justifica la crítica, así lo he hecho yo en esta entrada. Podrás estar más o menos de acuerdo y es totalmente legítimo. Ahora, lo que no entiendo es que se tire la piedra y se esconda la mano como haces anónimo no justificando en absoluto tu intervención y además, haciéndolo desde el anonimato. Aún así, no tengo ningún inconveniente en publicar y contestar.

    ResponderEliminar